flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки. Робота команди Волинського апеляційного суду у 2018 році

22 березня 2019, 16:01

У Волинському апеляційному суді відбулися збори суддів, в ході яких підбито підсумки роботи за 2018 рік.

Секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Олег Клок проінформував, що кількість справ, які надійшли з апеляціями на судові рішення місцевих судів Волинської області, збільшилась у порівнянні із минулорічними показниками на 10 %.  У 2018 році на розгляді кримінальної палати перебувало 2750 справ, що на 255 справ більше у порівнянні з 2017 роком. Слідчими суддями судової палати з розгляду кримінальних справ у 2018 році розглянуто 3042 матеріали по негласним слідчо-розшукових діях, що становить майже стільки ж, як і в 2017 році – 3089 матеріалів.

 

Секретар судової палати з розгляду цивільних справ Волинського апеляційного суду Андрій Грушицький проінформував, що у звітному періоді зменшилось надходження кількості цивільних справ у порівнянні з 2017 роком. Зокрема,  у 2018 році надійшло 1143 справи, а 2016 році - 1620. Найчисельнішою категорією судових справ  залишаються спори, що випливають з сімейних та договірних правовідносин.

Аналіз  роботи судових палат засвідчив, що судді апеляційного суду забезпечують належний розгляд судових справ в апеляційному порядку, вживають заходів для  формування єдиної судової практики по різних категоріях справ, виправлення помилок, допущених нижчестоящими судами.

Також з метою ознайомлення з діяльністю працівників та забезпечення прозорості роботи суду у звітному періоді у рамках проекту «День відкритих дверей суду» установу відвідали 530 осіб – учні загальноосвітніх навчальних закладів  Луцька та студенти Східноєвропейсього університету імені Лесі Українки.

Протягом 2018 року апеляційним судом організовано та забезпечено умови для проходження практики 23 студентів юридичних навчальних закладів.

 Також за поданням керівника апарату суду Оксани Підгайної було затверджено Правила внутрішнього трудового розпорядку Волинського апеляційного суду та Положення про апарат Волинського апеляційного суду.

 

 Довідково:

У Волинському апеляційному суді станом на сьогодні судочинство здійснює 15 служителів Феміди.

10 суддів  судової палати з розгляду цивільних справ.

5 суддів судової палати з розгляду кримінальних справ.

 Середньомісячне навантаження у 2018 році на суддю Волинського апеляційного суду 40 справ, у т.ч. 

  • на суддю судової палати з розгляду цивільних справ - 14 справ
  • на суддю судової палати з розгляду кримінальних справ - 75 справ