flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Найкраща оцінка твоєї роботи – це оцінка тих людей, які з тобою працюють. Обрано голову Волинського апеляційного суду

06 лютого 2019, 09:13

Сьогодні, 4 лютого 2019 року, відбулись збори суддів Волинського апеляційного суду, у ході яких таємним голосуванням з результатом 11 голосів «за» головою Волинського апеляційного суду обрано  ФІЛЮКА Петра Тодосьовича.

 

Обраний  голова суду Петро Філюк подякував колективу не лише за те, що обрали, а за те, що дочекались. «-Найкраща оцінка твоєї роботи – це оцінка тих людей, які з тобою працюють. І я дякую в.о. голови суду Валентині Данилюк, яка 3 жовтня 2018 року розпочала роботу новоутвореного Волинського апеляційного суду, та Лілії Шевчук, яка понад три місяці поспіль виконувала обов’язки голови апеляційного суду. 

Петро Філюк   зазначив, що:  «- Це був період випробування для усіх нас. Міцність колективу проявляється саме  тоді, коли керівник відсутній, а колектив, установа працює. Час випробування показав, що колектив здоровий, професійний.  Я розумію відповідальність, яку беру на себе завдяки вам, чітко розумію повноваження голови суду, як керівника установи.

Маю бажання, маю певний досвід, впевненість і здоров’я, щоб функції, визначені Законом, виконувати належним чином.  Наше перше завдання – здійснювати судочинство, і головне, щоб ми не були байдужими до людей. Закликаю усіх виходити з принципу верховенства права. Потрібно спілкуватись з суспільством, з органами виконавчої влади, ЗМІ.  Суспільство повинно знати,  що відбувається у суді та судовій системі. Усі хочуть, щоб була стабільність, що дуже важливо у сьогоднішній особливий та складний період для нашої країни.»

На завершення Петро Філюк  зазначив, що: «- Я завжди готовий до діалогу та  конструктивних пропозицій. Бажаю нам усім успіхів у роботі, щоб нам не було соромно на вулиці, у будь яких колективах та родинах».

 

 

Трудова діяльність Петра Філюка, голови Волинського апеляційного суду:

 

07.1980 - 04.1982         служба в Армії

09.1982 - 06.1986         навчання у Харківському юридичному інституті

08.1986 - 04.1990         служба в органах внутрішніх справ

04.1990 - 04.2003         суддя, голова Луцького районного суду Волинської області    

04.2003 – 12.2018        суддя, перший заступник голови, голова Апеляційного суду Волинської області

12.2018 по цей час       суддя Волинського апеляційного суду

  

Стаж роботи на посаді судді  29 років.

Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії судів України від 21 грудня 2018 року №2003/ко-18 визнаний таким, що відповідає займаній посаді.  Рішенням Вищої ради правосуддя  від 28  грудня  2018 р. № 4086/0/15-18  на підставі та у межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України переведений на посаду судді Волинського апеляційного суду.

Вибори голови проведені шляхом таємного голосування відповідно до норм ст. 20, ч.4 ст.126 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» та Положення про збори суддів Волинського апеляційного суду, затвердженого рішенням зборів суддів  № 9 від 28 листопада 2018 року .

Для забезпечення прозорості та відкритості виборчого процесу під час зборів були присутні представники газети «Волинь-нова», «Волинська газета», громадськості, у т.ч. ГО «Ветерани судових органів Волині», працівники апарату апеляційного суду.

 

                                                                                     Прес-служба суду