flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок права в живому форматі: Школярі відвідали суд та дізналися про судочинство

25 жовтня 2023, 14:54

Сьогоднішня екскурсія у Волинський апеляційний суд для учнів Луцького ліцею №18 стала незабутнім досвідом, який не тільки розширив їхні знання, але й надав велику користь для їхнього загального розвитку та розуміння принципів правосуддя.

Перш за все, екскурсія дозволила школярам побачити, як працює судова система в реальному житті. Вони відвідали Музей становлення судової влади на Волині, де дізналися про історію та розвиток судових органів в регіоні. Це не тільки розширило їхні знання про правову систему, але й підкреслило важливість суду в суспільстві.

Основною подією екскурсії було відвідування судового засідання. Учні мали можливість спостерігати за роботою судді, адвокатів, та інших учасників судового процесу. Це надзвичайно цінно, оскільки вони отримали унікальну можливість побачити справедливість у дії та зрозуміти, як приймаються важливі рішення, впливають на життя людей та суспільство в цілому.

Звісно, учні були в захваті від цієї екскурсії, оскільки вона дала їм можливість побачити, як працює судова система в реальному житті. Вони були вражені професіоналізмом судді і важливістю їхньої ролі в забезпеченні правосуддя. Ця екскурсія стимулювала їхні інтереси щодо правової сфери та можливо спонукала деяких з них розглядати юридичну кар'єру у майбутньому.

Загалом, екскурсії до суду можуть відкрити нові горизонти для учнів, покращити їхнє розуміння правосуддя та важливості дотримання законів. Вони надають можливість навчати молодь важливим аспектам права та судочинства в практичному контексті та допомагають збагатити їхні знання і досвід.

Екскурсія до нашого суду завжди інформативна та цікава, тому, завітайте до нас і Ви!

Повідомте про своє бажання прессекретаря суду Іванну ЯРЕМУ за номером телефону 0332 – 777-022.