flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Швидкий доступ до судової допомоги: працює «гаряча лінія» ДСА

15 серпня 2023, 10:40

Шановні користувачі судових послуг!

Державною судовою адміністрацією створена «гаряча лінія», яка є важливим інструментом для покращення доступу громадян до судових послуг та вирішення їх питань. Ця ініціатива спрямована на надання консультацій та інформаційної підтримки для тих, хто шукає роз'яснення щодо судових процедур, прав та обов'язків громадян у судових справах.

На «гарячу лінію» Державної судової адміністрації можуть телефонувати користувачі судових послуг з різноманітними питаннями. Через цю лініюгромадяни можуть:

  • Отримати консультації стосовно того, як правильно підготуватися до судового засідання, які документи необхідно надати тощо
  • Дізнатися про свої права та обов'язки в судових справах, наприклад, щодо спадщини, аліментів, розлучення тощо.
  • Окрім того, можуть запитати про стан розгляду конкретної справи у суді, дізнатися про терміни, на які слід чекати.
  • Отримати роз'яснення стосовно винесених рішень суду та їх можливих наслідків
  • Отримати поради щодо альтернативних способів вирішення конфліктів, таких як медіація або угода між сторонами.
  • Отримати інформацію про порядок подання скарг, позовів, апеляцій та інших документів до суду. Це допомагає зрозуміти, як правильно подати свою заяву до суду.

Все це спрямовано на полегшення процесу спілкування громадян з системою судочинства, забезпечення їм необхідної інформації та підтримки, а також на підвищення довіри до судової системи загалом. Гаряча лінія є важливим кроком до забезпечення більшої доступності та прозорості судових послуг для громадян.

Приймання телефонних дзвінків на телефонну"гарячу лінію" проводиться в робочі дні з понеділка по четвер з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв., у п’ятницю – з 9 год. 00хв. до 16 год. 45 хв. (за винятком святкових і вихідних днів) за номером телефону Єдиного Контакт-центру судової влади України (044) 207-35-46

Додатково хочемо зазначити що у разі застосування громадянином ненормативної лексики, образ, а також якщо його звернення містить заклики до розпалювання національної, расової, релігійної ворожнечі, у випадках, коли громадянин вчиняє психологічний тиск, відповідальний працівник Єдиного Контакт-центру судової влади України має право повідомити громадянина про неприпустимість таких висловлювань та ввічливо припинити спілкування з ним.