flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування недостовірної інформації у публікації видання "Сила правди"

25 квітня 2023, 14:02

Волинський апеляційний суд закликає представників ЗМІ перед публікуванням будь-якої інформації ретельно її перевіряти з метою встановлення дійсних фактичних даних по запитуваній інформації.

Тому з метою усунення будь-яких непорозумінь та перекручування реальних фактів повідомляємо:

Днями інтернет - видання «Сила правди» опублікувало статтю під назвою «І війна не налякала. Як волинські суди карали нетверезих водіїв у 2022-му».

Звертаємо увагу, що Кодекс професійної етики українського журналіста встановлює, що журналіст поширює і коментує лише ту інформацію, у правдивості якої переконаний. Він уникає неповноти або неточностей чи викривлень інформації, які могли б завдати моральної шкоди честі та гідності людині. Неприпустимі з його боку і недостовірні повідомлення, оскільки журналіст несе відповідальність перед читачем, слухачем та глядачем.

В наведеній статті вказані статистичні дані щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення за статтею 130 КпАП України, які суттєво різняться з реальними показниками розглянутих справ даної категорії у Волинському апеляційному суді у 2022 році.

Зокрема, згідно статистичної звітності за 2022 рік, на розгляді у Волинському апеляційному суді перебувало 409 справ про адміністративні правопорушення за статтею 130 КпАП України, з яких розглянуто 334 справи. В публікації  вказано, що 289 проваджень за статтею 130 КпАП України розглянуто суддями апеляційного суду в 2022 році. Відтак і решта наведених даних у зазначеній статті щодо результатів розгляду таких справ є невірними.

В попередніх «традиційних щорічних дослідженнях від «Сили правди»»  статистичні дані також вказано невірно.

Шановні представники ЗМІ, Волинський апеляційний суд завжди відкритий до конструктивного діалогу та з великою повагою ставиться до роботи журналістів, проте перед публікацією будь-якої інформації перевіряйте її правильність та достовірність, оскільки ми зацікавлені у висвітленні коректної та правдивої інформації про роботу Волинського апеляційного суду та судів Волинської області.

Пресслужба суду