flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неповнолітнього, який збив людей взяли під варту

18 лютого 2022, 10:13

Волинський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції про тримання під вартою неповнолітньому підозрюваному в силі.

Підозрюваний  на автомобілі Renault Megane, яким заволодів незаконно, тікаючи від патрульних разом з друзями, влетів на швидкості у людей, які переходили дорогу на регульованому пішохідному переході на зелений сигнал світлофора, після чого врізався у дерево. Після зіткнення неповнолітні керманич і двоє пасажирів намагались втекти з місця події, однак їх затримали поліцейські та небайдужі громадяни.

Внаслідок ДТП шестеро людей отримали тілесні ушкодження: у реанімаційному відділенні перебувала лучанка, її син потрапив в обласну дитячу лікарню; ще чотири жінки отримали забої та переломи, однак після надання медичної допомоги не госпіталізовувались. 2 січня 2022 року лучанка, яку збив у Луцьку підозрюваний, померла в лікарні.

Також органами досудового розлідування підозрюваному інкримінується вчинення розбою. Неповнолітній застосувавши балончик із сльозогінним газом відібрав iPhone у потерпілого.

Волинський апеляційний суд розглянув у відкритому судовому засіданні справу за апеляційною скаргою захисника  в інтересах підозрюваного на ухвалу слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 10 лютого 2022 року, якою неповнолітньому підозрюваному у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.187 (Розбій), ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України, змінено запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на тримання під вартою, строком на 60 (шістдесят) днів без визначення суми застави. 

Колегія суддів Волинського апеляційного суду відхилила апеляційну скаргу, у якій захисник підозрюваного просив ухвалу слідчого судді скасувати та постановити нову, якою змінити підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. 

Відтак, ухвалу слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 10 лютого 2022 року, якою підозрюваному змінено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 (шістдесят) днів, до 10 квітня 2022 року включно, – залишено без змін.