flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Донька замовила вбивство батька

09 січня 2019, 13:57

Волинський апеляційний суд відклав розгляд матеріалів кримінального провадження № 565/764/13-к на 30.01.2019 року щодо групи осіб за апеляційними скаргами прокурора, обвинувачених та їх захисників на вирок Кузнецовського міського суду від 27.05.2014, у зв’язку з тим, що обвинувачені подали клопотання для продовження ознайомлення із матеріалами кримінального провадження.

Згідно вироку суду першої інстанції, обвинувачені визнані винними у  вчиненні злочину, передбаченого п.п. 4,6, 11,12  ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та їм призначене покарання у виді позбавлення волі строком від 10 до 13 років.

Інкримінований їм злочин вчинено за наступних обставин:

У 2012 році жінка із чотирма спільниками позбавила життя рідного батька, в тому числі з корисливих мотивів, керуючись наміром заволодіти квартирою по смерті батька.

Спочатку один з чоловіків побив загиблого у його ж квартирі, що призвело до безпорадного стану чоловіка. Потерпілого вивезли до лісу, де обвинувачена усвідомлюючи, що спричиняє батькові особливих фізичних страждань, з метою умисного вбивства, канцелярським ножем завдала 8 ударів у шию, обличчя та груди потерпілого. Виконуючи роль організатора, на місці події наказала присутнім членам групи вбити потерпілого. Один із спільників знайденою в лісі дерев’яною палицею завдав не менше чотирьох ударів по шиї та голові потерпілому. В подальшому, один із спільників облив тіло потерпілого, який ще подавав ознаки життя бензином, а рідна донька, усвідомлюючи, що завдає потерпілому особливих фізичних страждань, підпалила тіло запальничкою.

Таким чином, унаслідок спільних дій з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, на замовлення та за попередньою змовою групою осіб, заподіяно смерть потерпілому, який ще подавав ознаки життя.

 За співучасть у вчиненні умисного вбивства батька  донька пообіцяла своїм спільникам матеріальну винагороду у розмірі 4000 доларів США.