flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищуємо рівень правової культури молодого покоління

12 грудня 2018, 17:12

З метою підвищення рівня правової культури та для формування бачення про діяльність суду молодого покоління, Волинський апеляційни суд відвідали учні Луцького НВК №26.

Цікавим моментом для учнів була можливість відчути себе учасниками судового процесу під час судового засідання.  Гості ближче познайомились з повноваженнями судді та обов’язками працівників апарату суду, прокурорів, захисників. Таке знайомство є актуальним, адже вони незабаром стануть перед вибором майбутньої професії.

У ході екскурсії приміщенням суду учні ознайомилися із залами судових засідань, вартовими приміщеннями, побували в Музеї історії становлення судової влади на Волині. Прес-секретар суду Іванна Ярема розповіла про порядок доступу та перебування в залі судових засідань. Було ознайомлено із сучасними технологіями дистанційних судових засідань в режимі відео конференцій.

Такі дні «відкритих дверей» у Волинському апеляційному  суді запроваджено ще з 2011 році.

Усі охочі ознайомитись з роботою суду, експозицією Музею історії становлення судової влади на Волині можуть повідомити про своє бажання прес-секретаря суду Іванну Ярему  за номером телефону (0332)  26-57-09.