flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реалізовуємо кращі практики судового адміністрування

07 квітня 2023, 10:34

Керівник апарату Волинського апеляційного суду Оксана ПІДГАЙНА взяла участь в онлайн-конференції "Спроможність судового адміністрування: від європейського досвіду до української реалізації". У ході заходу було представлено кращі практики судового адміністрування у питаннях безпеки в судах, налагодження судової комунікації та впровадження клієнтських сервісів для забезпечення кращого доступу до правосуддя.

Учасниками конференції були і очільники судових органів України, у т.ч.:

Григорій УСИК, Голова Вищої ради правосуддя;

Лев КИШАКЕВИЧ, Суддя Верховного Суду;

Олексій САЛЬНІКОВ, Голова Державної судової адміністрації України;

Богдан МОНІЧ, Голова Ради суддів України;

Сергій МОРОЗ, т.в.о. Голови Служби судової охорони.

Анна АДАМСЬКА-ГАЛАНТ, головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС "ПРАВО – JUSTICE ІІ"презентувала нову третю фазу Ініціативи "Модельні суди", що реалізується Проєктом ЄС "ПРАВО – JUSTICE ІІ" у співпраці з ДСА України, та підбила підсумки  попереднього періоду.

Міжнародні експерти Проєкту ЄС "ПРАВО – JUSTICE ІІ": Корнеліс ВЕРХАЕРЕН, Жівілє НАВІЦКАЙТЕ-БАБКІН та Реда МОЛЬЄНЕ поділились відповідним досвідом судового адміністрування у Литві та Польщі.

Керівниця апарату апеляційного суду Вінницької області Наталія КОРОЛЬ презентувала місію та цілі Всеукраїнської асоціації працівників судів, яку вона очолює. Керівник апарату Вищого антикорупційного суду Богдан КРИКЛИВЕНКО, співзасновник  ГО "ВАПС" розповів про плани та очікування від роботи ГО "ВАПС".

Довідково:

Ініціатива "Модельні Суди" започаткована Проєктом ЄС "Право-Justice" у 2018 році. Мета Ініціативи полягає у вдосконаленні системи організації роботи судів, що передбачає покращення надання судових послуг, підвищення якості роботи із вразливими групами населення, які звертаються до суду, підвищення безпеки суддів, працівників апарату та відвідувачів суду, покращення комунікації судів з суспільством, а також пілотування інших сучасних управлінських ініціатив. У рамках Ініціативи уніфіковано стандарти обслуговування клієнтів та судового адміністрування за прикладом сучасних практик європейських країн.

Більше інформації про Ініціативу "Модельні Суди"https://court.gov.ua/gromadjanam/inisiativa_nodelni_sudi/