flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майданчик добрих практик судового адміністрування –покращуємо доступ до суду

17 травня 2023, 14:10

Керівник апарату Волинського апеляційного суду Оксана ПІДГАЙНА взяла участь у круглому столі "Майданчик добрих практик судового адміністрування: розбудова онлайн - платформи".

У ході заходу було представлено платформу добрих практик судів щодо покращення доступу  до правосуддя https://mc.court.gov.uaде суди розміщуватимуть інформацію про свій кращий позитивний досвід судового адміністрування.

На меті ініціативи є підвищення ефективності правосуддя, якості обслуговування клієнтів, покращення комунікації, підвищення безпеки та підтримку вразливих людей в українських судах. Ці складові є одними з ключових факторів розбудови довіри громадськості до судової системи.Завдяки цій Ініціативі будуть розроблені і запропоновані технічні та операційні рішення, які повинні покращити ефективність роботи українських судів у багатьох аспектах.

Волинським апеляційним судом,який є учасником проєкту «Модельні суди», розроблено та виготовлено мін-брошуру із зазначенням телефонів та он-лайн ресурсів, де можна отримати допомогу у разі потрапляння у складні життєві обставини та ситуації насильства.   

Якщо Ви опинились у складних життєвих обставинах, спричинених насильством чи його реальною загрозою ця інформація може бути корисною для вас!

·   Правила безпеки у випадку домашнього насильства 

·   Інформація про “гарячі лінії”, центри допомоги для потерпілих від насильства

·  Як підтримати людину, потерпілу від насильства

 

Також голова ГО «Всеукраїнська асоціація працівників судів» Наталя КОРОЛЬ та співзасновник ГО Богдан КРИКЛИВЕНКО представили інформацію щодо діяльності та подальших планів громадської організації, спрямованих на покращення доступу до судів.