flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги користувачів підсистеми "Електронний суд"

29 лютого 2024, 15:15

Повідомляємо, що до Волинського апеляційного суду через підсистему Електронний суд постійно надходять апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції в кримінальних провадженнях.

Звертаємо увагу, що  відповідно до п. 1 ст. 395 Кримінального процесуального кодексу України, апеляційна скарга у кримінальних провадженнях на судові рішення, ухвалені судом першої інстанції, подається через суд, який ухвалив судове рішення, тому апеляційний суд змушений повертати такі апеляційні скарги адресату, як подані з порушенням встановленого порядку.

Зважаючи на зазначене, Волинський апеляційний суд звернувся до ДП «Інформаційні судові системи» з метою реалізації встановлених процесуальним законодавством норм та забезпечення можливості подання  апеляційної скарги у кримінальному провадженніза допомогою функціоналу “Електронний суд” через місцеві загальні суди.

За інформацією ДП «Інформаційні судові системи» реалізацію описаного доопрацювання підсистеми “Електронний суд”  запланованоу наступних оновленнях.

До виходу відповідного оновлення, користувачі підсистеми “Електронний суд”  мають можливість звернутися до суду першої інстанції за допомогою універсального шаблону «Клопотання» або «Заява» із зазначенням відповідної назви документу безпосередньо у тексті документу.

Ми працюємо для захисту прав, свобод і законних інтересів кожного відвідувача, і кожен з працівників суду виконує цю місію.