flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реєстрація в підсистемі «Електронний суд» для всіх юридичних осіб приватної форми власності є ОБОВ’ЯЗКОВОЮ

20 лютого 2024, 13:15

Наявність електронного кабінету в підсистемі «Електронний суд» стане обов’язковою для всіх юридичних осіб приватної форми власності, які беруть участь в цивільних та адміністративних справа, починаючи з 21 лютого 2024 року.

Закон України № 3200-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» доповнив Господарський процесуальний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України та Кодекс адміністративного судочинства України положеннями, якими установив обов'язок реєстрації електронного кабінету в ЄСІТС для всіх юридичних осіб, зокрема і приватної форми власності.

Особі, яка зареєструвала електронний кабінет, документи у справах, в яких така особа бере участь, надсилаються виключно в електронній формі шляхом направлення таких документів до електронного кабінету такої особи.

У разі відсутності реєстрації підприємства чи іншої юридичної особи в електронному суді документи такої особи будуть залишатися судом без руху, або повертатися, залежно від виду процесуального документа.

Зареєструвати електронний кабінет в підсистемі Електронний суд можна за посиланням: https://id.court.gov.ua.

Із порядком реєстрації Електронного кабінету можна ознайомитись за посиланням: https://is.gd/y5sLfZ

Ми працюємо для захисту прав, свобод і законних інтересів кожного відвідувача, і кожен з працівників суду виконує цю місію.